Güveçte Mantarlı Tavuk Tarifi


Haftanın ilk gününden herkese merhabalar.
Bu akşam güzel ve gayet doyurucu bir yemek Güveçte Mantarlı Tavuk tarifim var . Yanında pilavla harika gidiyor. Ramazan ayında konuklarınıza ikram edebileceğiniz şahane bir yemek 
Malzemeleri ise; 
400 gr tavuk göğsü
300 gr kültürmantarı 
1 soğan 
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
Yeterince domatesle biber  salçası
Zeytinyaği 
Tuz 
1su bardağı sıcak su
Üzeri için:
Kaşar peyniri  rendesi

Nasıl Yapılır;
Soğanları biberleri yağda yumuşayıncaya kadar pişirin. 
Salçasını ekleyip daha sonra küp doğranmış tavuk ve mantarları ilave edip güzelce kavurup sıcak suyunuda ekleyip 1 taşım kaynatıp altını kapatın.

Güveçlere  pay edip üzerine kaşar peynirini ilave edip üzerleri kızarınca ya kadar pişirin. 
AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.

Popüler Yayınlar