Açma Tarifi
- Şimdi Size Açmaların Tarifini Vermek İstiyorum;
- Hamur Malzemeleri:
- 1su bardağı ılık süt
- 1su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 75 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- yeterince tuz
- 2 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
- 1paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- Açmaların arasına surmek için : margarin veya tereyağı
Yapılışı: Derin bir hamur yoğurma kabına mayayı ve şekeri koyun
.Mayayı ılık su ve sütü de ekleyip elinizi mikser gibi kullanarak çırpın.
Köpük köpük olsun.Sonra yumurtasını ve yağlarını ilave edip karıştırın
.Elenmiş ununuzu yavaş yavaş ilave edin hafif ele yapışacak bir kıvamda hamur olacak
.1saat hamuru mayalandırın.
Mayalanan hamuru fotoğraftaki gibi elinizle açın.Ortasına 1 çay kaşığı kadar margarin veya tereyağı sürün.
Şekillendirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180'fırında pişirin.Afiyet olsun .
Mayalanan hamuru fotoğraftaki gibi elinizle açın.Ortasına 1 çay kaşığı kadar margarin veya tereyağı sürün.
Şekillendirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180'fırında pişirin.Afiyet olsun .
.1saat hamuru mayalandırın.
Mayalanan hamuru fotoğraftaki gibi elinizle açın.Ortasına 1 çay kaşığı kadar margarin veya tereyağı sürün.
Şekillendirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp 30 dk kadar da tepsi mayası yapıp önceden ısıtılmış 180'fırında pişirin.
Mayalanan hamuru fotoğraftaki gibi elinizle açın.Ortasına 1 çay kaşığı kadar margarin veya tereyağı sürün.
Şekillendirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp 30 dk kadar da tepsi mayası yapıp önceden ısıtılmış 180'fırında pişirin.
Afiyet olsun
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI
Bende denedim çok güzel oldu elinize emeğinize sağlık canımın.tebrikler
YanıtlaSilAfiyet olsun. Sevgiler❤️
YanıtlaSilBienn
YanıtlaSilLike like like
YanıtlaSil