ARNAVUT CİĞERİ



  • MALZEMELER:
  • 500 gr  dana ciğer
  • 1 çay bardağına yakın kaşığı un 
  • tuz
  • Kızarmak için.
  • Sıvıyağ

  • YAPILIŞI:
  • Doğranmış ciğerler una bulanır.
  • Süzgeçle unlun fazlası süzülür.
  • Tuz koymadan kızgın yağda kızartılır.
  •  2 yada 3 dakika kızarması yeterli oluyor.
  • Ciğerler kızarınca tuzunu ilave edin.
  • Önceden ilave ederseniz ciğerler sertleşir.
  • Çok kızartmayın ciğer kurur.
  • Tuz sertleştirdiği için kızardıktan hemen sonra ilave edilir.
  • Ciğerlerin 3dk kızarmaları için yeterli oluyor.
  • Soğan salatası eşliğinde servis yapılır.


  •  

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.

Popüler Yayınlar