AVAKADO EZMESİ
Görüntüsü kadar tadınıda çok beğendigim bir tarif. Avokadonun daha önce salatasını da yapmıştım. Birde Bu şekilde ezmesini yapmak istedim.İstersenix ekmeğe sürerek isterseniz yemekte garnitür olarak yiyebilirsiniz.
Malzemeleri :
2 adet olgunlaşmak avokado
(sert olmayacak orta yumuşaklık ta olacak)
Çeyrek limon suyu
1tatlı kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz
süslemek için ceviz (içinede çekilmiş ceviz koyabilirsiniz)
Yapılışı:
Avokadoların kabuklarını soyun.
Ortadan ikiye bölün.
Ortasında ki yuvarlak çekirdeği atın .
Avokadoları çatal ile iyice ezin.
Yağını tuzunu limonunu ekleyip servis tabağına alıp ceviz ile süsleyin.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.