ANTEP FISTIKLI LORLU KURABİYE




Yine Nefis Ağızda Kıyır Kıyır Dağılan Bir Kurabiye Tarifi Vermek İstiyorum Sizlere. 5 Çaylarınızın Yada Yemekten Sonra Çaylarınızın Yanında Sizlerde Benim Gibi Tatlı Bir Şeyler Yemeyi Seviyorsanız.Bu Kurabiye Tam Size Göre O zaman. Konuklarınızdanda tam not alacak tatlı kurabiyelerden birtanesi.Tarifini annem arkadaşından almış bizde birlikte yaptık..Lor ve fıstık gerçekten iyi bir ikili olmuş.Ben çok beğendim tavsiyede ederim.
Deneyin Sizlerde Çok Seveceksiniz.

Hamur Malzemeleri: 
  • 125gr  oda sıcaklığında erimiş margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • Aldığı kadar un

  • İÇ MALZEMESİ İÇİN:

  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı(yeşil fıstık)
  • 200 gr tuzsuz lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Üzerine ; pudra şekeri

  • YAPILIŞI: Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru eşit parçada bezelere ayırın .
  • Çay tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına 1 tatlı kaşığı kadar lorlu harçtan koyun.
  • 180'fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin.
  • Afiyet olsun.

YAPIM AŞAMALARI


Yorumlar

  1. Çay saati için çok güzel bir atıştırmalık.görünüşüde on numara...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.

Popüler Yayınlar