UNLU BÖREK

Merhabalar Sevgili Takipçilerim Uzun Zamandır Yapmak İstediğim Kıyır Kıyır Unlu Böreğimi Nihayetinde Yapmış Bulunuyorum.Ben Kıymalı Tercih Ettim.Patateste Çok Yakışır. Birarada Fırsat Bulunca Patatesli de Denemek İstiyorum. Eşim de Çok Beğendi.Beğenilmeyecek Gibi Değil Gerçekten Çok Lezzetli ve Kıyır Kıyır Oluyor. 

Kıyırlığı ise Un ve Yağdan Oluyor. Hemen Tarifini Vermek İstiyorum; 
Malzemeleri; 

3 adet günlük yufka

100gr eritilmiş tereyağı veya margarin

1çay bardağı sıvıyağ

1çay bardağı un

Üzerine sürmek için; yumurta sarısı

Harcı için; 300 gr kıyma

1adet soğan

pul biber karabiber tuz zeytinyağı



Hazırlanışı; Öncelikle kıyma harcını hazırlayın.
Tereyağını eritin.
İçine sıvıyağı ekleyin.
Yufkanızı tüm olarak tezgaha serin.
Heryerini fırçayla yağlayın.
Un serpin.Yufkayı ikiye katlayın.
Yine yağ sürün ve un serpin.
Harcını koyun.Rulo Seklinde Sarın.4 parmak kalınlığında kesin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
 Önceden ısıtılmış 180 ' fırında pişirin.
 Kıyır Kıyır Börekleriniz Servise Hazır.
Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar